mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Ryba po włosku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Rybka idealnie współgra z pomidorami oraz fasolką. Danie niesamowicie apetycznie pachnie, ma przyjemny ziołowo-czosnkowy aromat:)

Ryba po włosku

Składniki:

Ryba po włosku

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po włosku
Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek i ugotować . Pokroić na ok. 2 cm kawałki. Pomidory sparzyć, zdjąć skórkę, pokroić w grubą kostkę. Czosnek posiekać, podsmażyć na oleju, dodać filety i smażyć po 5 min. z każdej strony. Doprawić do smaku. Do ryby dodać fasolkę i pomidory. Dusić 3 minuty. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki.

Tagi:

filety rybne