kamis

kamis

Starszy Kucharz
[Przepisów: 39]

Ryba po żydowsku

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki.

Ryba po żydowsku

Składniki:

Ryba po żydowsku

 

  • 600 g dzwonków z karpia

 

 

  • 1 cebula

 

  • 75 g rodzynek

 

 

 

  • Przyprawy KAMIS:

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba po żydowsku
Cebulę pokroić w piórka, włoszczyznę w słupki. Warzywa włożyć do brytfanny, podlać wodą, dodać przyprawy, masło i dusić aż będą miękkie. Następnie do warzyw włożyć sprawioną rybę, przykryć ją warzywami, dodać rodzynki, sok z cytryny. Dusić na małym ogniu ok. 12 min. Podawać na półmisku z warzywami i sosem z duszenia.

Tagi:

przyprawy