ppaulinaa

ppaulinaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 96]

Ryba pod kołderką z szpinaku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Moja rodzina bardzo lubi szpinak dlatego często go robię dziś proponuje rybkę pod kołderką ze szpinaku

Ryba pod kołderką z szpinaku

Składniki:

Ryba pod kołderką z szpinaku

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod kołderką z szpinaku
Filety z rybki rozmrażamy i przekrawamy na pół. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy przyprawą do ryb i odstawiamy na kilka minut. Między czasie podsmażamy szpinak na maśle dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i doprawiamy sola i pieprzem do smaku. Na każdy kawałek rybki nakładamy porcję szpinaku i posypujemy serem. Przygotowane rybki wkładamy do pieca i pieczemy ok 20-25 min w 180 st.