luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Ryba pod kołderką z pieczarek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Ryba pod kołderką , zjedzą ją wszyscy, nawet ci co nie przepadają za rybą

Ryba pod kołderką z pieczarek Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba pod kołderką z pieczarek

 

Sposób przygotowania:

Ryba pod kołderką z pieczarek
Filety skropić sokiem z cytryny , Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przysmażyć na odrobinie oleju, odparować. 2 łyżki mąki wymieszać ze szczyptą soli i łyżeczką przyprawy do ryb. Jajko rozmącić na talerzu. Ryby panierować w mące jajku i bułce, usmażyć po przewróceniu na drugą stronę rozłożyć równomiernie przysmażone pieczarki i posypać żółtym serem. Kiedy ser zaczyna się rozpuszczać nakładać porcje na talerz, posypać natką pietruszki, podawać z ziemniakami z wody posypanymi obficie koperkiem.
Ryba pod kołderką z pieczarek
panierowaną rybę smażymy obracamy i przykrywamy pieczarkami
Ryba pod kołderką z pieczarek
na wierzch posypujemy żółtym serem i czekamy aż ser zacnie się rozpuszczać