Sposób przygotowania:
Ryba pod kołderką z bakłażana i pomidora
Bakłażan kroimy w ok. półcentymetrowe krążki, solimy. Pomidory ze skórką kroimy też w cienkie krążki. Czosnek drobno siekamy. Filety kroimy w mniejsze kawałki, solimy, pieprzymy i smarujemy lekko przecierem pomidorowym. Smażymy rybę bardzo krótko z obu stron, dosłownie po 1 minucie, aby się mięso ścieło. Układamy kawałki na dnie naczynia do zapiekania wysmarowanego oliwą, skórą do dołu. Smarujemy cienką warstwą pozostałego przecieru i posypujemy czosnkiem. W następnej kolejności smażymy bakłażan na niewielkiej ilości tłuszczu. Układamy na rybie, solimy, posypujemy czosnkiem, skrapiamy oliwą i układamy na tym warstwę plastrów pomidora, solimy, posypujemy ziołami i znów warstwa bakłażana posypana czosnkiem i skropiona oliwą. Na wierzch idą pomidory, posolone i posypane ziołami i odrobiną bułki tartej i na koniec skrapiamy wszystko oliwą. Zapiekamy ok. 30 minut w 180-190 stopniach, do zrumienienia bułki na wierzchu.