monika1004

monika1004

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 59]

Ryba smażona.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smażona ryba w panierce z dodatkiem soku z cytryny.

Ryba smażona. Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ryba smażona.

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba smażona.
Rybę należy umyć, osuszyć. Pokropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na ok. 20 minut. Następnie należy przygotować panierkę: na talerze wysypać mąkę oraz bułkę tartą. Jajko roztrzepać widelcem z niewielką ilością mleka. Płaty ryby należy posypać niewielką ilością soli i pieprzem z dwóch stron. Następnie obtoczyć rybę z każdej strony w mące, jajku i bułce tartej. Rybę należy smażyć na patelni na rozgrzanym oleju.
Ryba smażona.
Płaty dorsza atlantyckiego należy umyć, osuszyć i pokropić sokiem z cytryny.
Ryba smażona.
Rybę panierujemy z dwóch stron w mące, jajku oraz bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka