Sposób przygotowania:
Ryba w aromatycznej marynacieETAP 1:
Czosnek przecisnąć przez praskę. Rozmaryn drobno posiekać. Cytrynę sparzyć wrzącą wodą, osuszyć, zetrzeć skórkę.
ETAP 2:
Przygotowane składniki włożyć do miski, dodać olej, sos sojowy, miód, imbir i 2 łyżki soku z cytryny, wymieszać.
ETAP 3:
Umytą rybę osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do naczynia żaroodpornego, dokładnie natrzeć marynatą, przykryć i odłożyć na pół godziny.
ETAP 4:
Przed pieczeniem do środka ryby włożyć pokrojoną cebulę, plasterek cytryny i masło.
Następnie przykryć folią aluminiową, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 35-40 minut.