katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Ryba w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna do świeżego pieczywa .

Ryba w cebuli

Składniki:

Ryba w cebuli

 

Sposób przygotowania:

Ryba w cebuli
Rybę dzielimy na mniejsze kawałki.Oprószamy solą i pieprzem.Jajko roztrzepujemy łączymy z mlekiem albo wodą i mąką.Mąki dodajemy tyle by powstało ciasto naleśnikowe.Może być troszkę gęściejsze.W przygotowanym cieście moczymy kawałki ryby i smażymy na rozgrzanym oleju.Cebulę obieramy kroimy w krążki albo piórka kładziemy na sicie i sparzamy wrzącą wodą.Przekładamy do rondla podlewamy wodą dodajemy przyprawy i dusimy ok 10 min. Dodajemy koncentrat pomidorowy,doprawiamy solą i pieprzem do smaku i dusimy aż cebula zacznie się rozpadać.Dodajemy rybę delikatnie mieszamy i razem dusimy przez chwilę.

Tagi:

filety rybne