Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ryba w cieście francuskim

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

świetne w smaku i ciekawie podane

Ryba w cieście francuskim

Składniki:

Ryba w cieście francuskim

 

  • 8 filetów z ryby(dowolnej ulubionej)
  • 2 opakowania ciasta francuskiego
  • 1/2 strąka czerwonej papryki
  • 1 papryczka pepperoni
  • 1 ząbek czosnku
  • 2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • 1 pęczek koperku
  • 4 kieliszki sherry
  • 8 łyżek oleju
  • 1 żółtko
  • pieprz
  • 1/4 łyżeczka suszonej bazylii

Sposób przygotowania:

Ryba w cieście francuskim
Przygotować marynatę:cebulę, papryki, czosnek i koperek posiekać, wymieszać z przyprawami, zalać olejem i sherry. Rybę włożyć do marynaty na około 30 minut. Ciasto francuskie rozwałkować na prostokąty o wielkości około 13x17 cm. Rybę osączyć z marynaty, układać na połowie ciasta i przykryć drugą połową. Brzegi posmarować żółtkiem, docisnąć i skleić. Pozostawić na około 10 minut, a następnie piec około 15 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 220 stopni.

Tagi:

ryba ryby ciasto