Sposób przygotowania:
Ryba w galarecie
Rybę sprawić, opłukać, odciąć głowę, płetwy i ogon, resztę pokroić na 6 dzwonek i skropić sokiem z cytryny. Warzywa obrać, opłukać i zalać 1,5 l wody, dodać głowę, płetwy i ogon ryby oraz przyprawy i gotować 30 minut. Do wywaru dodać dzwonka ryby i gotować 30 minut na małym ogniu. Dzwonka ryby wyjąć z wywaru, delikatnie usunąć kręgosłup, ości i ewentualnie skórę. Ułożyć dzwonka na półmisku Marchew z wywaru pokroić w plasterki, wywar przecedzić odciskając warzywa, przecedzić przez sito wyłożone gazą, odparować do objętości 500 ml i doprawić. Rybę przybrać plasterkami marchewki, zalać wywarem i zastudzić. Jeżeli wywar nie zetnie się, to należy go ponownie zagotować z 10 g żelatyny, schłodzić i ponownie zalać rybę.