Sposób przygotowania:
Ryba w grzybach
Rybę rozmrozić umyć i pokroić w nieduże płaty, obsypać wegetą i pozostawić na kilka minut. Następnie obtoczyć w jajku oraz mące i wkładać na rozgrzany na patelni olej, smażąc ją z obu stron.
W tym czasie roztopić na patelni ¾ kostki masła do którego dodajemy ½ pojemnika słodkiej śmietany 32 % oraz pół łyżeczki słodkiej papryki. Powyższe składniki mieszamy aż powstanie z nich maślany sos.
Pieczarki myjemy, kroimy w grubsze plasterki a następnie smażymy na maśle z dodatkiem wegety.
Tak przygotowane składniki układamy w poniżej podanej kolejności w naczyniu żaroodpornym :
1.pieczarki;
2.usmażona ryba;
3.pieczarki;
4.usmażona ryba;
Następnie polewamy maślanym sosem i wstawiamy na około 20 min. do piekarnika
W tym czasie roztopić na patelni ¾ kostki masła do którego dodajemy ½ pojemnika słodkiej śmietany 32 % oraz pół łyżeczki słodkiej papryki. Powyższe składniki mieszamy aż powstanie z nich maślany sos.
Pieczarki myjemy, kroimy w grubsze plasterki a następnie smażymy na maśle z dodatkiem wegety.
Tak przygotowane składniki układamy w poniżej podanej kolejności w naczyniu żaroodpornym :
1.pieczarki;
2.usmażona ryba;
3.pieczarki;
4.usmażona ryba;
Następnie polewamy maślanym sosem i wstawiamy na około 20 min. do piekarnika