Sposób przygotowania:
Ryba w pieczarkach
Wykonanie: Filety rozmrozić, opłukać i dokładnie osuszyć. Jajko rozbić, dodać zgnieciony czosnek, sól, pieprz i przyprawę do ryb. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie rybę włożyć do jajka i moczyć około 15 min. W tym czasie pieczarki płuczemy i obieramy. Dwie sztuki zetrzeć na tarce o średnich oczkach, wymieszać z bułką tartą i śmietaną. Rybę wyciągnąć z jaja obtoczyć w mieszance a następnie smażyć na rozgrzanej patelni aż do zarumieniania. Kiedy ryba będzie już usmażona ułożyć na ręczniku kuchennym aby nadmiar tłuszczu wyszedł. Na drugiej patelni podsmażyć pieczarki pokrojone w plastry wraz z piórkami z cebuli. Rybę podawać na duszonych pieczarkach. Smacznego :)