Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba w solnej skorupce

  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Rybę sprawić, osuszyć. Czosnek obrać z łupiny i każdy ząbek przeciąć na

Ryba w solnej skorupce

Składniki:

Ryba w solnej skorupce

 

Sposób przygotowania:

Ryba w solnej skorupce
Rybę sprawić, osuszyć. Czosnek obrać z łupiny i każdy ząbek przeciąć na pół. Rozmaryn umyć i osuszyć. Do środka każdej ryby włożyć czosnek i rozmaryn. Sól podzielić na 2 części, jedną z nich wsypać do żaroodpornego naczynia, rozłozyć równomiernie i skropić wodą. Ułożyc rybę a następnie nakryć drugą częścią soli i także polać wodą. Piec ok 40 min w temp 220 st. Skorupkę solą rozbić tłuczkiem,  i podawać rybę skropioną sokiem z cytryny.