Sposób przygotowania:
Ryba w sosie imbirowym
Usunąć ości, rybę pokroić w cienkie plastry, posolić, pokropić sokiem z cytryny – odstawić na 20 min
Rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej
Usmażyć w głębokim oleju tak, aby nabrała jasnozłotej barwy
Osączyć z tłuszczu
Pokroić paprykę w słupki, wrzucić do woka (lub patelni), dodać cebulę. Usmażyć na półtwardo
Na odrobinie oleju podsmażyć imbir i czosnek
W międzyczasie wymieszać pozostałe składniki sosu, dodać podsmażony imbir i czosnek. Zagotować
Do sosu dodać rybę, bambus – uprzednio pokrojony w plasterki, kiełki sojowe
Dusić przez chwilę, aż do zagęszczenia się sosu
Rybę obtoczyć w mące ziemniaczanej
Usmażyć w głębokim oleju tak, aby nabrała jasnozłotej barwy
Osączyć z tłuszczu
Pokroić paprykę w słupki, wrzucić do woka (lub patelni), dodać cebulę. Usmażyć na półtwardo
Na odrobinie oleju podsmażyć imbir i czosnek
W międzyczasie wymieszać pozostałe składniki sosu, dodać podsmażony imbir i czosnek. Zagotować
Do sosu dodać rybę, bambus – uprzednio pokrojony w plasterki, kiełki sojowe
Dusić przez chwilę, aż do zagęszczenia się sosu