gosiczek821

gosiczek821

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 127]

Ryba w sosie koperkowo serowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

coś dobrego na kolacje :)

Ryba w sosie koperkowo serowym

Składniki:

Ryba w sosie koperkowo serowym

 

  • 6 PŁATÓW FILETA Z RYBY(WEDLE GUSTU JA UŻYŁAM HALIBUTA,BO BARDZO GO LUBIĘ)
  • 200ML ŚMIETANKI 12%
  • GARŚĆ KOPERKU
  • SZKLANKA ŻÓŁTEGO SERA (DAŁAM SALAMI )
  • 1 SEREK TOPIONY(TRÓJKĄCIK)
  • TROSZKĘ CEBULKI POKROJONEJ W BARDZO DROBNĄ KOSTKĘ
  • 50 ML WODY
  • 1 ŁYŻKA MASŁA I ODROBINĘ OLIWY ŻEBY MASŁO SIĘ NIE PRZYPALIŁO
  • VEGETA,PIEPRZ

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie koperkowo serowym
RYBĘ NATRZEĆ VEGETĄ I PIEPRZEM.CEBULKĘ PODSMAŻYĆ NA MAŚLE Z OLIWĄ JAK SIĘ ZESZKLI DODAĆ ŚMIETANKĘ.JAK SIĘ ZAGOTUJE DODAĆ WODĘ I POCZEKAĆ 5 MIN ŻEBY CEBULA BARDZIEJ ZMIĘKŁA,NASTĘPNIE DODAĆ SER I SEREK TOPIONY,DOBRZE ROZPROWADZIĆ.PRZYPRAWIĆ I NA SAM KONIEC DODAĆ KOPEREK.RYBĘ PRZEŁOŻYĆ DO NACZYNIA ŻAROODPORNEGO I POLAĆ SOSEM ZAPIEKAĆ 35 MIN W TEMPERATURZE 180S BEZ PRZYKRYCIA.

Tagi:

ryba ryby sery ser