paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Ryba w sosie szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ryba gotowana na parze podana z sosem ze szpinaku robionym na mleku z masłem. Szybkie, smaczne i zdrowe danie.

Ryba w sosie szpinakowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w sosie szpinakowym

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie szpinakowym
Rybę rozmrozić, podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryby. Ugotować na parze. Do rondla wlać mleko, dodać masło sok z cytryny i gałkę do smaku, całość zagotować. Do gotującego się mleka dodać opłukany i pokrojony szpinak, gotować na małym ogniu około 1-2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać bułkę tarą i wymieszać. Rybę podawać polaną sosem.
Ryba w sosie szpinakowym
Do rondla wlać mleko, dodać masło sok z cytryny i gałkę do smaku, całość zagotować.
Ryba w sosie szpinakowym
Do gotującego się mleka dodać opłukany i pokrojony szpinak, gotować na małym ogniu około 1-2 minut.
Ryba w sosie szpinakowym
Rybę rozmrozić, podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryby. Ugotować na parze.