Sposób przygotowania:
Ryba w sosie szpinakowym
Rybę rozmrozić, podzielić na mniejsze kawałki i oprószyć przyprawą do ryby. Ugotować na parze. Do rondla wlać mleko, dodać masło sok z cytryny i gałkę do smaku, całość zagotować. Do gotującego się mleka dodać opłukany i pokrojony szpinak, gotować na małym ogniu około 1-2 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wsypać bułkę tarą i wymieszać. Rybę podawać polaną sosem.
![Ryba w sosie szpinakowym Ryba w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-w-sosie-szpinakowym-278966.jpg)
![Ryba w sosie szpinakowym Ryba w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-w-sosie-szpinakowym-278967.jpg)
![Ryba w sosie szpinakowym Ryba w sosie szpinakowym](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryba-w-sosie-szpinakowym-278968.jpg)