Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Ryba w sosie szpinakowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Rybka w sosie szpinakowym to doskonały sposób na piątkowy obiadek ale nie tylko :)

Ryba w sosie szpinakowym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryba w sosie szpinakowym

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba w sosie szpinakowym
Do garnka wkładamy pół kostki masła, do stopionego masła dodajemy szpinak i mieszając od czasu do czasu dusimy. Pod koniec duszenia (ok. 15 min) dodajemy czosnek i solimy. Dodajemy serek topiony i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia sera. Jeśli chcemy, żeby szpinak był bardziej gęsty możemy zagęścić go mąką. Surową lub rozmrożoną rybę solimy. Do żaroodpornego naczynia wlewamy szklankę szpinaku, układamy ryby, zalewamy szpinakiem i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 º C) na 25 minut. Podajemy z ziemniakami.
Ryba w sosie szpinakowym
W garnku przygotowujemy sosik szpinakowy na masełku i serku
Ryba w sosie szpinakowym
W naczyniu do zapiekania na warstwie sosu układamy rybę
Ryba w sosie szpinakowym
Całość zalewamy sosem szpinakowym, a następnie zapiekamy

Tagi:

szpinak