paulinka22

paulinka22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 62]

Ryba w zalewie 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryba wychodzi zawsze pyszna.

Ryba w zalewie 3

Składniki:

Ryba w zalewie 3

 

  • 0,5kg filetów rybnych,
  • ogórek kiszony,
  • 1 cebula,
  • 1 papryka czerwona
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • Zalewa:
  • 1 mały słoiczek łagodnego ketchupu,
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego,
  • kilka ziarenek ziela angielskiego,
  • kilka listków laurowych,
  • 6 łyżek octu,
  • 2 szklanki wody,
  • 2 łyżki cukru,
  • 0,5 szklanki oleju,
  • 0,5 łyżeczki soli,
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Ryba w zalewie 3
Cebulę i paprykę kroimy w paseczki,ogórki w plasterki. Warzywa razem mieszamy. Filety rybne maczamy w panierce (jajko i bułka tarta) i smażymy na oleju. Następnie rybę przekładamy warzywami. Zalewa: Wszystkie składniki razem zagotowujemy. Powstałą zalewą zalewamy rybę z warzywami.  Cebulę można także podsmażyć na oleju,wtedy będzie miała mniej intensywny smak.