Sposób przygotowania:
Ryba w zalewie octowo-karmelowej
Rybę pokroić w małe kawałeczki, przyprawić solą i pieprzem. 2-3 cebule pokroić w krążki, zasypać nią rybę i odstawić na dobę do lodówki. Każdy kawałek ryby obtaczać w mące i smażyć na dobrze rozgrzanym oleju, aż się zrumieni. Na dno słoika lub miski ułożyć krążki cebuli, którą obkładana była wcześniej ryba, na nią rybę i tak przekładać warstwa cebuli, ryby. Zrobić zalewę. 4 szklanki wody zagotować z dodatkiem 1 szklanki octu i ziela angielskiego. Kolejno dodać 1/2 szklanki cukru, miód. W międzyczasie zrobić karmel wsypując na rozgrzaną patelnię 5 łyżek cukru i palić go z dodatkiem kilku łyżek wody, aż nabierze złocistego koloru. Następnie do gorącej zalewy dodać gotowy karmel, dobrze wymieszać i nadal gotować na małym ogniu. 2-3 świeże cebule pokroić w krążki, wrzucić do gotującej się zalewy i natychmiast wyłączyć pod nią ogień. Kiedy zalewa ostygnie zalać nią ryby. Ryba w zalewie nabiera smaku dopiero po kilku dobrych godzinach.
Sarenka
Pyza
iwi69
teresa.rembiesa
mania
jovi
Babciagramolka