Sposób przygotowania:
Ryba z ryżem i marchewką.
Filety z ryby jeśli były mrożone posypujemy solą i odstawiamy, aby lekko się rozmroziły. Jeśli da się je już pokroić kroimy na porcje. Ja ryby nie rozmrażam całkowicie tylko smażę taką lekko zmarzniętą. Mięso się wtedy nie rozpada. Marchewkę kroimy w grubsze plasterki i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Odlewamy. Do garnka dodajemy łyżkę masła, łyżkę cukru oraz 2 łyżki bułki tartej. Lekko podsmażamy. Każdy kawałek ryby obtaczamy w jajku, które wcześniej rozkłócamy z solą, pieprzem i przyprawą. Po obtoczeniu ryby w jajku obtaczamy ją w bułce tartej. Każdy kawałek smażymy na rozgrzanej patelni na złoto. Rybę podajemy z ugotowanym na sypko ryżem i marchewką.