Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Ryba z zielonymi warzywami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

W taki sam sposób można przygotować filety z innych gatunków ryb

Ryba z zielonymi warzywami

Składniki:

Ryba z zielonymi warzywami

 

 

Sposób przygotowania:

Ryba z zielonymi warzywami
Na patelni rozgrzać masło, włożyć pokrojone pory i paprykę, chwilę podsmażyć. Podduszone pory z papryką przełożyć do naczynia żaroodpornego, dodać natkę pietruszki, koperek i szczypiorek. Filety rybne pokroić na porcje, oprószyć solą i pieprzem, ułożyć na zieleninie. Śmietanę wymieszać z musztardą, mąką ziemniaczaną, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać filety. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 20 minut. Podawać z ziemniakami.