Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana
Pieczarki umyć, osączyć, pokrajać w plasterki.
Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.
Karpia sprawić, usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki.
Posolić, odstawić na pół godziny.
Kalafiora podzielić na różyczki
Do naczynia wlać oliwę, lekko rozgrzać, układać warstwami:
rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior.
Całość skropić bulionem, obłożyć plasterkami masła.
Przykryć , wstawić do piekarnika na ok.40 minut.
Żółtko rozmieszać z 2 łyżkami bulionu, wlać na rybę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Posypać posiekaną natką pietruszki.
Fasolkę pokroić na mniejsze kawałki.
Karpia sprawić, usunąć ości, pokroić na mniejsze kawałki.
Posolić, odstawić na pół godziny.
Kalafiora podzielić na różyczki
Do naczynia wlać oliwę, lekko rozgrzać, układać warstwami:
rybę, fasolkę, pieczarki i kalafior.
Całość skropić bulionem, obłożyć plasterkami masła.
Przykryć , wstawić do piekarnika na ok.40 minut.
Żółtko rozmieszać z 2 łyżkami bulionu, wlać na rybę, doprawić solą, pieprzem i sokiem z cytryny.
Posypać posiekaną natką pietruszki.