Sposób przygotowania:
Ryba zapiekana po portugalsku
Białą część pora kroimi w drobne talarki. cebulę siekamyw drobną kotkę. czosnek przeciskamy przez praskę. wszystko podsmażamy na oliwie z oliwek.
dodajemy pomidory z puszki - powinny być pokrojone- przecier pomidorowy oraz przyprawy. dusimy ok 15 minut.
rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
na dno brytwanki lub żaroodpornego naczycia, wlewamy ok 1/3 przygotowanego sosu, układamy na nim rybę , paski papryki, krążki cytryny i polewamy białym winem.
na końcu dodajemy resztę sosu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
wstawić do rozgrzanego piekarnika , piec ok 25 minut.
Smacznego:)
dodajemy pomidory z puszki - powinny być pokrojone- przecier pomidorowy oraz przyprawy. dusimy ok 15 minut.
rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni.
na dno brytwanki lub żaroodpornego naczycia, wlewamy ok 1/3 przygotowanego sosu, układamy na nim rybę , paski papryki, krążki cytryny i polewamy białym winem.
na końcu dodajemy resztę sosu i posypujemy posiekaną natką pietruszki.
wstawić do rozgrzanego piekarnika , piec ok 25 minut.
Smacznego:)
gosiczek821