olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Ryba zapiekana z pomidorami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Zdrowy, pożywny i łatwy obiad

Ryba zapiekana z pomidorami

Składniki:

Ryba zapiekana z pomidorami

 

  • 20-40 dag ryby smażonej
  • 1 szklanka sosu beszamelowego
  • 1 kg pomidorów
  • sól
  • pieprz
  • 3 łyżki tartego sera żółtego
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Ryba zapiekana z pomidorami
Formę do zapiekania (rondel) wysmarować olejem, ułożyć grubą warstwą pomidory pokrajane w plastry, oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć następnie kawałki ryby, pokryć gęstym sosem beszamelowym, posypać serem i zapiekać w gorącym piekarniku (200 stopni) przez 30 min.