Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Ryba ze śmietaną (Żydowska)

  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać cebulę i smażyć na średnim ogniu do

Ryba ze śmietaną (Żydowska)

Składniki:

Ryba ze śmietaną (Żydowska)

 

  • 4 dzwonki szczupaka lub karpia
  • 3 łyżki masła
  • 1 szkl posiekanej cebuli
  • 1 łyżeczka papryki
  • 1,5 łyżeczki soli
  • 1/4 łyżeczki pieprzu
  • 1 szkl wody
  • 1/2 szkl gęstej śmietany

Sposób przygotowania:

Ryba ze śmietaną (Żydowska)
Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać cebulę i smażyć na średnim ogniu do zrumienienia. Ułożyć rybę na cebulę, posypac papryką, solą i pieprzem, wlać wodę i dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 minut. Wlać śmietanę, wstrząsnąć kilka razy patelnią aby smietana połączyła się z sosem. Doprawić solą i pieprzem. Podawać na gorąco w patelni w której przyrządzano rybę.