piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Rybka na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna ryba na każda okazje

Rybka na ostro

Składniki:

Rybka na ostro

 

Sposób przygotowania:

Rybka na ostro
Filety obrać ze skóry , zamoczyć w lekko ciepłej i lekko osolonej wodzie na około 30 minut. W tym czasie jajka wbić do miski i roztrzepać , doprawić solą , pieprzem oraz papryką chilli sypką . Filety wyjąc z wody skropić lekko sokiem z cytryny przesypać lekko mąką , zamoczyć w roztrzepanym jajku. A następnie w bułce tartej. I wyłożyć na rozgrzaną patelnię z oliwa z oliwek. Smażyć aż się filety zrumienią .