2milutka

2milutka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1487]

Rybka pod kruszonką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Lekkie a jednocześnie pożywne danie jakim jest pieczona rybka ,możesz się nią zajadać nawet gdy dbasz o swoją linię,najlepiej smakuje z pieczonymi ziemniakami w ziołach.

Rybka pod kruszonką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rybka pod kruszonką

 

 

 

Sposób przygotowania:

Rybka pod kruszonką
Zamrożoną rybę ułożyć na tacce zostawić w lodówce do całkowitego rozmrożenia,nadmiar wody usunąć ręcznikiem papierowym,rybę skropić delikatnie sokiem z cytryny,posypać pieprzem białym i solą do smaku. Jajko rozmącić w miseczce dodać bułkę tartą chrzan oraz drobniutko posiekany koperek i wymieszać . Tak przygotowaną pastą nałożyć na wierzch ryby,docisnąć ręką.Włożyć do nagrzanego do 180*c piekarnika i piec 25-30 minut. Podawać gorące z pieczonymi w ziołach ziemniakami i dowolną surówką.
Rybka pod kruszonką
rybę rozmrażamy kropimy sokiem z cytryny solą i białym pieprzem
Rybka pod kruszonką
z jajka chrzanu bułki i koperku robimy pastę
Rybka pod kruszonką
smarujemy rybę pastą i pieczemy w piekarniku

Tagi:

jajko tarta jajka