SUPERPRZEPIS

Rybka w śmietankowej panierce

  • zbysiowa
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Rybka w śmietankowej panierce Więcej zdjęć (3)

Pyszna, soczysta rybka, dobra nie tylko jako danie obiadowe.

Składniki:

Rybka w śmietankowej panierce

 

  • 3 filety dowolnej ryby morskiej (mintaj, dorsz, lub inna ulubiona)
  • 2 jajka
  • łyżka gęstej śmietany
  • łyżeczka skrobi kukurydzianej
  • bułka tarta do panierowania
  • przyprawy: papryka słodka, czosnek w granulkach, wegeta ( najlepsza domowa) imbir mielony
  • olej słonecznikowy do smażenia

Sposób przygotowania:

Rybka w śmietankowej panierce
Najpierw mieszamy śmietanę ze skrobią, osobno mieszamy jajka z przyprawami ( ja to robię za pomocą widelca)
Łączymy wszystko razem, umyte rybki( nie solić) dzielimy na odpowiednie dla nas kawałki, i zanurzamy w masie jajeczno- śmietanowej. Zostawiamy na co najmniej godz.
Po tym czasie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.
Podajemy z ulubioną surówką, i jak ktoś chce to z ziemniakami, ja wolę bez;)
Smacznego:)
Rybka w śmietankowej panierce
umyte rybki( nie solić) dzielimy na odpowiednie dla nas kawałki, i zanurzamy w masie jajeczno- śmietanowej.
Rybka w śmietankowej panierce
Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju. Podajemy z ulubioną surówką