eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Rybna fantazja Eli

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 20

Rybna fantazja dla mojego konika.

Rybna fantazja Eli

Składniki:

Rybna fantazja Eli

 

  • Farsz:
  • 1 duży filet z pangi
  • 4 łyżki jasnego sosu sojowego Tao Tao
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego
  • 1 marchewka
  • 1 papryka czerwona
  • 1 czerwona cebula
  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego nitki Tao Tao
  • sól.pieprz
  • olej do smażenia

 

  • Ciasto:
  • 2/3 butelki piwa(0.5 litra)
  • 1 jajko
  • 2 łyżki oleju
  • szczypta soli
  • mąka(tyle,żeby ciasto miało gęstość śmietany).

Sposób przygotowania:

Rybna fantazja Eli
Pangę pokroić w kostkę,dodać sos sojowy,czosnek,wymieszać i odstawić na pół godziny w człodne miejsce.Paprykę pokroić w kostkę,cebulę w ćwierć krążki,marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu.Na rozgrzanym oleju usmażyć pangę,wyjąć a na oleju po rybie lekko obsmażyć warzywa.Makaron odlać i pokroić na mniejsze kawałki.Warzywa i makaron dodać do ryby,doprawić solą,pieprzem i wymieszać. Wszystkie składniki ciasta zmiksować i usmażyć cienkie naleśniki.Na naleśnikach rozłożyć farsz,zwijać jak krokiety i obsmażyć na oleju. Smacznego!