ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Rybna pasta do chleba z czosnkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pasta na kanapki, świetnie pasuje do bagietek posmarowanych cienko masłem.

Rybna pasta do chleba z czosnkiem Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Rybna pasta do chleba z czosnkiem

 

Sposób przygotowania:

Rybna pasta do chleba z czosnkiem
Ser biały rozgniatamy widelcem. Dodajemy do niego rybę z puszki. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach. Czosnek marynowany siekamy nożem bądź również ścieramy na tarce (lub siekamy w blenderze). Wszystkie składniki pasty łączymy razem i mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Wtedy dodajemy sól i pieprz w ilości nam odpowiadającej i mieszamy pastę ostatecznie. Pasta gotowa. Smacznego!
Rybna pasta do chleba z czosnkiem
Wszystkie potrzebne składniki kupimy bez problemu w każdym sklepie.
Rybna pasta do chleba z czosnkiem
Najlepszy do pasty jest twaróg półtłusty. Można jednak użyć innych typów (tłustego lub chudego)
Rybna pasta do chleba z czosnkiem
Użyta przeze mnie ryba to śledź. Można jednak użyć każdej innej ryby w puszce, byle była w pomidorach.
Rybna pasta do chleba z czosnkiem
Wszystkie składniki mieszamy widelcem, aż powstanie gładka masa. Pozostaje nam tylko naszą pastę doprawić i gotowe!