milena123101

milena123101

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Rybna soljanka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Ta potrawa sprawdza się na codzień i me święta.

Rybna soljanka

Składniki:

Rybna soljanka

 

Sposób przygotowania:

Rybna soljanka
Kostki rosołowe rozpuszczamy w 1 litrze wrzątku. Obieramy cebule, jedną siekamy grubo, a drugą kroimy w talarki. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Ogórki kiszone kroimy w plasterki. Wszystko wrzucamy do rosołu, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 20 minut. Rybę myjemy i kroimy ją na grube kawałki. Dodajemy do zupy razem z kaparami i oliwkami. Gotujemy jeszcze przez 5 minut. Podajemy z plasterkami cytryny.

Tagi:

kapary