Sposób przygotowania:
Rybna zapiekanka z brokułem w sosie
Sos: Masło rozpuszczamy w rondlu wsypujemy mąkę, musimy starannie ją wymieszać aby mąka ładnie się rozprowadziła tworząc jednolitą masę. Całość podgrzewamy jeszcze chwilkę, po czym zdejmujemy z ognia. Wlewamy powoli mleko mieszając wszystko ubijaczką. Po dolaniu mleka gotujemy sos aż stanie się gęsty i jednolity (tak około 10- 15 minut) doprawiając do smaku solą oraz gałką muszkatołową. Brokuła opłukać i podzielić na różyczki obgotować je w osolonej wodzie tak na wpół miękko. I przełożyć na sito. Rybę opłukać i osuszyć kroimy w mniejsze kawałki i przyprawiamy pieprzem cytrynowym oraz solą można zrobić to wcześniej aby ryba naszła pieprzem. Naczynie do zapiekania nasmarować masłem i położyć w nim część różyczek brokuła kawałki ryby i znów brokuła. Wszystko zalać przygotowanym sosem beszamelowym i piec ok 30-35 minut w piekarniku nagrzanym na 180 stopni.