kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Rybna zupa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

smaczna zupa rybna na postny obiad

Rybna zupa

Składniki:

Rybna zupa

 

  • Porcje z ryby (głowy, ogon)
  • Marchew 1 szt
  • Pietruszka 1 szt
  • Seler ¼ szt
  • Por – kawałek
  • Cebula mała
  • Ziemniaki 4 szt
  • Koska rosołowa
  • Makaron gwiazdeczki 1 łyżka
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie rozgniecione
  • Wegeta
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Rybna zupa
Ugotować wywar na rybie z warzywami. Po około pół godzinie wyjąć warzywa i ryby a rosół przecedzić i wlać do drugiego naczynia. Warzywa pokroić w kostkę, z ryby obrać mięso i też dodać do zupy. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i wszystko razem gotować. W między czasie podsmażyć cebulkę drobno pokrojoną i pora na oleju. Wrzucić wszystko do zupy oraz 1 łyżkę drobnego makaronu i gotować do miękkości. Można zaprawić mąką ale nie koniecznie i tak jest bardzo smaczna. Posypać natką pietruszki.

Tagi:

ryba ryby makaron