Sposób przygotowania:
Rybne roladki z młodym szpinakiem i grzybami
Z liści szpinaku oderwać ogonki, opłukać i osuszyć. Pieczarki brązowe- u mnie nazywają się chestnut - oczyścić, ale nie obierać ze skórki, przekroić na pół a następnie w pokroić cienkie plasterki. Grzyby podsmażyć na maśle, pod koniec smażenia dodać szpinak, podsmażać ok 30 sekund, dodać sól, pieprz i wymieszać Filety ryby- muszą być cienkie żeby ładnie się zwijały , oprószyć solą i pieprzem z obu stron. Na jednym końcu nakładać przygotowany farsz i zawijać. spiąć wykałaczką i ułożyć w naczyniu do zapiekania Z wierzchy można posypać jeszcze pieprzem. Pomiędzy roladkami poukładać kawałki rozmarynu. Wstawić do nagrzanego piekarnika - 160 stopni i zapiekać 20 minut. Podałam ze świeżymi pomidorkami koktajlowymi. Smacznego :)