Sposób przygotowania:
Rybne spagetti Eli
Umytą rybę osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w sporą kostkę.Składniki marynaty ubić trzepaczką,wlać do ryby,wymieszać i włożyć rybę do lodówki na 3 godziny.Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.Cebulę drobno posiekać,czosnek przecisnąć przez praskę i razem przesmażyć na oleju.Pomidory odsączyć na sitku(zalewę zachować do sosu)i pokroić w kostkę.Do przesmażonej cebuli wlać około 1.5 litra wody,wlać zalewę z pomidorów i zagotować.Dodać koncentrat pomidorowy,przyprawy i chwilę pogotować.Makę rozprowadzić wodą,wlać do sosu,dodać pomidory pokrojone w kostkę i jeszcze chwilę pogotować.Rybę obsmażyć(partiami)na rozgrzanym oleju.
Na talerze wyłożyć makaron w kształcie wieńca.W środek nalać sos.Na sos wyłożyc rybę i posypać makaron potartym serem.Smacznego!
Na talerze wyłożyć makaron w kształcie wieńca.W środek nalać sos.Na sos wyłożyc rybę i posypać makaron potartym serem.Smacznego!
Tit