Sposób przygotowania:
Rybne tymbaliki Eliprzygotować wywar
Obrać marchewki i pietruszkę, włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać liście laurowe, ziele angielskie ziarenka pieprzu, sól, pieprz i ugotować wywar. Wyjąć marchewki i pietruszkę. Wywar przecedzić przez sitko. Do wrzącego wywaru włożyć kawałki ryby, chwilę pogotować i wyjąć łyżką cedzakową. Marchewki pokroić. Groszek przepłukać wodą na sitku i odsączyć. Na dno pojemników wyłożyć marchewkę i groszek.
przygotowanie tymbalików
Na marchewkę i groszek wyłożyć kawałki ryby.
przygotowanie tymbalików cd
Na rybę wyłożyć resztę marchewki i groszek.
przygotowanie tymbalików cd
wywar podgrzać, dodać żelatynę i mieszać aż się rozpuści. Galaretkę doprawić do smaku i zalać rybę w pojemnikach. Pojemniki przykryć i ostudzoną galaretkę wstawić do lodówki żeby zgęstniała. Przed podaniem wyjąć galaretkę z pojemników. Smacznego!