Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Rybny twister

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Chyba każdy lubi od czasu do czasu zjeść jakiś fast food, ale wiemy że to nie zdrowe.. - przepis z serii "zrób to sam" :)

Rybny twister Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Rybny twister

 

  • 1 filet z dorsza
  • 1 kapusta pekińska
  • 1 pomidor
  • 1 cebula
  • 0,5 ogórka szklarniowego
  • 6 placków tortilla
  • sos czosnkowy
  • ketchup
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Rybny twister
Placki tortilla można kupić gotowe, ale nie są tak smaczne jak domowe i w dodatku są drogie. Przepis na domową tortille znajdziecie tutaj https://gotujmy.pl/tortilla-jeczmienno---kukurydziana,przepisy,182273.html (ilość placków wychodząca z podanej porcji jest wprost proporcjonalna do składników na twistera).

Rybę kroimy w mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy w jajku i bułce tartej. Kapustę siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w cząstki, a cebulę w piórka. Gorące placki smarujemy ketchupem i układamy na nich nieco kapusty, pomidora, ogórka i cebuli. w tym czasie smażymy na złoty kolor kąski rybne - na każdym z placków układamy po 3-4 sztuki ryby i polewamy sosem czosnkowym (2 łyżki śmietany i majonezu, 6 ząbków przeciśniętego czosnku, sól i pieprz). Składamy tortille, owijamy w folię aby się nie rozpadła i jemy na gorąco - pycha!
Rybny twister
Przygotowujemy wszystkie potrzebne składniki....
Rybny twister
Kapustę siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w cząstk
Rybny twister
na każdym z placków układamy po 3-4 sztuki ryby .