Sposób przygotowania:
Rybny twister
Placki tortilla można kupić gotowe, ale nie są tak smaczne jak domowe i w dodatku są drogie. Przepis na domową tortille znajdziecie tutaj https://gotujmy.pl/tortilla-jeczmienno---kukurydziana,przepisy,182273.html (ilość placków wychodząca z podanej porcji jest wprost proporcjonalna do składników na twistera).
Rybę kroimy w mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy w jajku i bułce tartej. Kapustę siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w cząstki, a cebulę w piórka. Gorące placki smarujemy ketchupem i układamy na nich nieco kapusty, pomidora, ogórka i cebuli. w tym czasie smażymy na złoty kolor kąski rybne - na każdym z placków układamy po 3-4 sztuki ryby i polewamy sosem czosnkowym (2 łyżki śmietany i majonezu, 6 ząbków przeciśniętego czosnku, sól i pieprz). Składamy tortille, owijamy w folię aby się nie rozpadła i jemy na gorąco - pycha!
Rybę kroimy w mniejsze kawałki, doprawiamy solą i pieprzem i panierujemy w jajku i bułce tartej. Kapustę siekamy, ogórka kroimy w plastry, pomidora w cząstki, a cebulę w piórka. Gorące placki smarujemy ketchupem i układamy na nich nieco kapusty, pomidora, ogórka i cebuli. w tym czasie smażymy na złoty kolor kąski rybne - na każdym z placków układamy po 3-4 sztuki ryby i polewamy sosem czosnkowym (2 łyżki śmietany i majonezu, 6 ząbków przeciśniętego czosnku, sól i pieprz). Składamy tortille, owijamy w folię aby się nie rozpadła i jemy na gorąco - pycha!