kamazka439

kamazka439

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 515]

Ryby w marynacie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniała przekąska, pyszna potrawa - rybka lubi pływać ...

Ryby w marynacie

Składniki:

Ryby w marynacie

 

  • 5 tusze morszczuka mrożone lub inne
  • mąka
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • ZALEWA:
  • 2 szklanki wody
  • 6 łyżek octu
  • 3 łyżki cukru
  • 3 łyżki keczupu pikantnego
  • pół małego słoika koncentratu
  • 1 płaska łyżka soli
  • pieprz ziarnisty
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • 1 duża cebula

 

Sposób przygotowania:

Ryby w marynacie
Ryby posolić i posypać pieprzem, obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju. Z podanych składników zagotować zalewę. Ryby na stojąc ułożyć w litrowym słoiku, dodać cebulę pokrojoną w talarki i zalać gorącą zalewą. Po wystygnięciu schować do lodówki. Najlepsze po 2 dniach.