Sposób przygotowania:
Ryż mleczny zapiekany z bakaliami
Do garnka wlać mleko, zagotować i zasypać ryżem, dodać cukier waniliowy i gotować pod przykryciem, aż ryż się ugotuje.
Jabłka umyć, obrać i opłukać,usunąć gniazdka nasienne, pokroić i usmażyć , aż powstanie marmolada.
Suszone owoce drobno posiekać i wymieszać z ryżem.
Do powstałej marmolady dać sok z cytryny.
Przygotować formę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą.
Do formy wlać ryż z bakaliami na wierzch wyłożyć marmoladę z jabłek na to konfiturę z malin i wstawić do gorącego piekarnika i zapiec
Jabłka umyć, obrać i opłukać,usunąć gniazdka nasienne, pokroić i usmażyć , aż powstanie marmolada.
Suszone owoce drobno posiekać i wymieszać z ryżem.
Do powstałej marmolady dać sok z cytryny.
Przygotować formę wysmarowaną tłuszczem i obsypaną bułką tartą.
Do formy wlać ryż z bakaliami na wierzch wyłożyć marmoladę z jabłek na to konfiturę z malin i wstawić do gorącego piekarnika i zapiec