iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Ryż na ciepło z parmezanem i jakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne syte danie dla całej rodziny

Ryż na ciepło z parmezanem i jakiem

Składniki:

Ryż na ciepło z parmezanem i jakiem

 

  • 1 szkl ryż,
  • 2 szt jajka,
  • sos sojowy,
  • 1/2 szt papryka żółta,
  • 2 kul;ki rzodkiewka czerwona,
  • natka pietruszki,
  • 2 łyżki parmezan starty,
  • 10 dag szynka gotowana,
  • masło,
  • 1 szt por (biała część),
  • 1/2 puszki kukurydza

 

Sposób przygotowania:

Ryż na ciepło z parmezanem i jakiem
Ryz gotujemy w osolonej wodzie po ugotowaniu - studzimy .Na patelni na maśle podsmażamy pokrojonego w plasterki pora i pokrojoną w kostkę szynkę. Dodajemy ugotowany ryż,odsączoną kukurydzę i startą na tarce małe oczka rzodkiewkę .Mieszamy smażymy .2 jajka myjemy i rozbijamy w miseczce ,dodajemy sos sojowy do smaku i starty parmezan wlewamy na patelnie .Smażymy aż jako się zetnie.dodajemy posiekaną natke pietruszki .