Sposób przygotowania:
Ryż na mleku z cukrem i cynamonem
Do garnka wlać mleko i wodę, wstawić na mały ogień. Dodać cukier, wsypać ryż. Wymieszać, gotować pod przykrywką, mieszając co jakiś czas.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę. Do małego garnuszka wlać odrobinę wody, wrzuić jabłka, gotować pod przykryciem do zmiękczenia.
Ryż gotować do momentu aż zmięknie, często mieszać gdyż lubi się przypalać. Gdyby ryż był twardy a płyny już wyparowały - podlać mlekiem. Gdy ryż będzie miękki, a konsystencja zwarta, dodać jabłka i wymieszać.
W miseczce podać ryż z jabłkami, posypać cukrem i cynamonem do smaku.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę. Do małego garnuszka wlać odrobinę wody, wrzuić jabłka, gotować pod przykryciem do zmiękczenia.
Ryż gotować do momentu aż zmięknie, często mieszać gdyż lubi się przypalać. Gdyby ryż był twardy a płyny już wyparowały - podlać mlekiem. Gdy ryż będzie miękki, a konsystencja zwarta, dodać jabłka i wymieszać.
W miseczce podać ryż z jabłkami, posypać cukrem i cynamonem do smaku.