martusska18

martusska18

Kucharz
[Przepisów: 16]

Ryż na mleku z cukrem i cynamonem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż ugotowany na mleku z cukierm i cynamonem

Ryż na mleku z cukrem i cynamonem

Składniki:

Ryż na mleku z cukrem i cynamonem

 

Sposób przygotowania:

Ryż na mleku z cukrem i cynamonem
Do garnka wlać mleko i wodę, wstawić na mały ogień. Dodać cukier, wsypać ryż. Wymieszać, gotować pod przykrywką, mieszając co jakiś czas.

Jabłka obrać, wyciąć gniazda, pokroić w kostkę. Do małego garnuszka wlać odrobinę wody, wrzuić jabłka, gotować pod przykryciem do zmiękczenia.

Ryż gotować do momentu aż zmięknie, często mieszać gdyż lubi się przypalać. Gdyby ryż był twardy a płyny już wyparowały - podlać mlekiem. Gdy ryż będzie miękki, a konsystencja zwarta, dodać jabłka i wymieszać.

W miseczce podać ryż z jabłkami, posypać cukrem i cynamonem do smaku.