msewka

msewka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 607]

Ryż teriyaki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczny dodatek do drugiego dania.

Ryż teriyaki.

Składniki:

Ryż teriyaki.

 

  • 1 torebka ugotowanego na sypko ryżu
  • 1/3 puszki kukurydzy konserwowej
  • 20 dag ugotowanej wcześniej fasolki szparagowej
  • olej do smażenia
  • 3-4 łyżki teriyaki
  • 2 szczypty czosnku granulowanego
  • szczypta pieprzu ziołowego

Sposób przygotowania:

Ryż teriyaki.
Fasolkę szparagową pokroić na 2 centymetrowe kawałki, kukurydzę osączyć.Wymieszać z ryżem,doprawić czosnkiem granulowanym pieprzem ziołowym. Polać sosem teriyaki i smażyć na oleju.
Podawać np. do mięs z surówką.

Tagi:

ryż