Sposób przygotowania:
Ryż z białym sosem.
Do garnka wlewamy wodę do gotowania ryżu. Pieczarki kroimy w paski i podsmażamy na rumiano na oleju. Gdy się zarumienią podlewamy odrobinę wody i dodajemy przyprawy bez cebulki. Do gotującej się wody wsypujemy wypłukany wcześniej ryż i gotujemy jak makaron al dente. Następnie odcedzamy i zostawiamy na sicie przykryty pokrywką aby doszedł i był sypki. Gdy woda z pieczarek odparuje wlewamy połowę mleka, a w drugiej rozprowadzamy mąkę...jak się zaczną pieczarki gotować zagęszczamy mąką z mlekiem i wsypujemy cebulkę. Doprawiamy ostatecznie solą i pieprzem..smacznego.
![Ryż z białym sosem. Ryż z białym sosem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-bialym-sosem-214913.jpg)
![Ryż z białym sosem. Ryż z białym sosem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-bialym-sosem-214914.jpg)
![Ryż z białym sosem. Ryż z białym sosem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-bialym-sosem-214915.jpg)
![Ryż z białym sosem. Ryż z białym sosem.](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/ryz-z-bialym-sosem-214916.jpg)