Sposób przygotowania:
Ryż z brzoskwiniami
Ryż wsypujemy do mleka i gotujemy do miękkości. Jajka oraz cukier ubijamy na gładką masę. Do tego dodajemy również masło oraz skórkę z cytryny startą na tarce o małych oczkach. Wszystkie te składniki bardzo dokładnie mieszamy. Dobrze wymieszaną masę łączymy z ugotowanym ryżem. Brzoskwinie z puszki dokładnie odcedzamy, a w następnej kolejności pokroić w kostkę o średniej wielkości. Ugotowany ryż dzielimy na dwie części. Pokrojone brzoskwinie również dzielimy na dwie części. Naczynie żaroodporne smarujemy od środka bardzo dokładnie masłem, a w późniejszej kolejności nakładamy do niego warstwami : owoce, później ugotowany ryż z sosem, ponownie pokrojone brzoskwinie, a na koniec znowu ryż. Całość sadzamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i pieczemy przez około 25 minut.