gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Ryż z filetem i sałatką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 2

bardzo dobre i szybkie danie.

Ryż z filetem i sałatką

Składniki:

Ryż z filetem i sałatką

 

  • SAŁATKA:
  • pół kapusty pekińskiej
  • 1 pomidor
  • 2 ogórki kiszone
  • pieprz
  • kucharek
  • majonez
  • RYŻ:
  • 1 torebka ryżu białego
  • 1 kostka warzywna
  • ROLADKI:
  • 2 filety z kurczaka
  • 2 plastry sera żółtego
  • 2 plastry szynki
  • 2 nieduże kawałeczki pomidora
  • szczypta soli

 

Sposób przygotowania:

Ryż z filetem i sałatką
RYŻ: W naczyniu ugotować ryż z torebki z kostką warzywną. SAŁATKA: Kapustę poszatkować. Dodać pokrojony w kostkę pomidor i ogórek kiszony. Przyprawić i zalać majonezem. Wymieszać. ROLADKI: Rozbite filety z obu stron posolić. Na każdy filet kłaść po plasterku sera i szynki. Do środka włożyć kawałki pomidora. Panierować i smażyć na oleju. Wyłożyć na talerze. Posypać ryż przed podaniem koprem.