Sposób przygotowania:
Ryż z kremowym sosem, faszerowane filety i surówką
Ryż, (do wyboru mamy biały lub brązowy, jak kto woli ) należy ugotować w osolonej wodzie. Jak będzie gotowy, najlepiej zostawić go w wodzie, by ciepło się utrzymało.Obieramy pieczarki i kroimy je w plasterki, dodajemy do tego wyciśnięty czosnek, sól, pieprz i podsmażamy lekko na patelni. Następnie, przekładamy do miseczki, aby wystygło jednocześnie odlewając pozostałą wodę i tłuszcz.Następnie filety należy dobrze rozbić ( ale tak,by dziur nie zrobić). Na środek dodajemy podsmażone pieczarki i zawijamy jak roladki. Kolejno obtaczamy w jajku z solą i pieprzem i w bułce tartej i smażymy.Do sosu kolejno, lekko podsmażamy ,na złocisty kolor, cebulę pokrojoną w kostkę. Następnie dodajemy wodę i rozpuszczamy kostkę warzywną. Gdy zaczyna się już gotować dodajemy śmietanę cały czas mieszając i serki topione. Mieszamy cały czas, aby serki szybciej się rozpuściły i nie przywarły do dna garnka. Na koniec, solimy i pieprzymy do smaku. Sos powinien mieć kremową konsystencję. Jeżeli jednak, będzie zbyt rzadki, można go nieco zabielić wymieszaną wodą z mąką, ale nie dodawać tego zbyt dużo!Do tego obiadu, idealna będzie surówka!Wystarczy zetrzeć kapustę na grubych oczkach i opłukać. Następnie osolić ja lekko, aby zmiękła. Dodajemy marchewkę, startą też na grubych oczkach. Pieprz, odrobinę oleju i octu do smaku.I już gotowa jest do podawaniaSMACZNEGO !! ps za zdjęcie wybaczcie! Ale nie mogłam się doczekać już skosztowania,dlatego takie nie wyraźne ;-)