Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Ryż z mięsem i warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Dobry pomysł na sycący obiad

Ryż z mięsem i warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Ryż z mięsem i warzywami

 

  • 30 dag mięso wieprzowe,
  • 20 dag ryż,
  • 1 szt cukinia mała,
  • 4 szt pomidor,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1 szt cebula,
  • 1 ząbek czosnek,
  • 1 łyżka masło,
  • 1 szt bulionetka,
  • do smaku Sól,
  • do smaku cukier,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku przyprawa Przyprawa do zup Kucharek

 

Sposób przygotowania:

Ryż z mięsem i warzywami
Ryż ugotować w wodzie z dodatkiem bulionetki. Mięso pokroić w drobną kostkę, oprószyć solą i pieprzem, włożyć na rozgrzaną oliwę i delikatnie zrumienić, skropić wodą i dusić pod przykryciem około 15 minut. Oddzielnie zeszklić na maśle posiekaną cebulę. Do usmażonej cebuli dodać obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory i cukinie, dusić do miękkości. Następnie połączyć z mięsem, wymieszać przyprawić do smaku, zagotować. Podawać z ugotowanym ryżem.
Ryż z mięsem i warzywami
Etap 1
Ryż z mięsem i warzywami
Etap 2
Ryż z mięsem i warzywami
Etap 3