Sposób przygotowania:
Ryż z mięsem, pieczarkami i marchewką
Ryż włożyć do wrzącej wody z dodatkiem kostek bulionowych, ugotować na sypko, odcedzić. Mięso umyć, pokroić w kostkę, zrumienić na rozgrzanej oliwie, przełożyć do rondla, dodać pokrojoną marchewkę, podlać odrobiną wody, oprószyć solą i pieprzem, dusić pod przykryciem do miękkości. Na pozostałym tłuszczu po smażeniu mięsa zeszklić posiekaną cebulę bez szczypioru. Następnie do cebuli wsypać pokrojone pieczarki i dusić około 10 minut. Przełożyć do mięsa. Śmietankę wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, przyprawą maggi i sosem sojowym. Ryż wyłożyć na talerze, polać sosem, posypać posiekanym szczypiorem. Podawać gorące.