Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Ryż z owocami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

bardzo zdrowa a jednocześnie syta potrawa

Ryż z owocami

Składniki:

Ryż z owocami

 

Sposób przygotowania:

Ryż z owocami
sparzyć pomidory i obrać z łupinki usunąć pestki i drobno pokroić wrzucić do rosołu i zagotować wlać kilka łyżek oliwy do rondla posiekać cebulę wycisnąć obrany czosnek i wrzucić na rozgrzany tłuszcz dodać ryż i podsmażyć mieszając często drewnianą łyżką następnie wlać powoli rosół ugotować w nim ryż tak aby był "al dente" w międzyczasie podzielić kuleczki granata pokroić banana i zalać sokiem z wyciśniętej cytryny dodać do ryżu przyprawić solą i pieprzem i energicznie wymieszać przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki