Sposób przygotowania:
Ryż z pomidorem i serem
Ryż wsypać do osolonej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, ryz gotować jeszcze 25 minut pod przykryciem, odcedzić. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na teflonową patelnię, dodać 2 łyżki wody, dusić 2 minuty pod przykryciem na małych ogniu. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać pomidory na patelni. Ryż wsypać do osolonej wody, zagotować. Zmniejszyć ogień, ryz gotować jeszcze 25 minut pod przykryciem, odcedzić. Pomidory umyć, pokroić na ćwiartki. Przełożyć na teflonową patelnię, dodać 2 łyżki wody, dusić 2 minuty pod przykryciem na małych ogniu. Ser pokroić w drobną kostkę, posypać pomidory na patelni. Całość przykryć, dusić na małym ogniu. Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać. . Przełożyć do podgrzanej miseczki. Dodać ryz i zioła, natychmiast podawać.